Allsång

Lördag 15 augusti hade vi under ledning av tre lokala allsångsledare ett par timmars allsång i Trädgårdskaféet. Trots att vädret inte direkt var på vår sida sjöng vi sommarvisor och skånska visor och en hel del annat. Vi tackar Anna, Lillemor och Torbjörn för den uppskattade ledningen av sångstunden!

Växla ner!

Downshifting har blivit ett begrepp och en hel rörelse. Man saktar ner, jobbar mindre och försöker skapa lägre kostnader för sin vardag. På det temat pratade Karin Lilja, skribent, journalist och entreprenör söndag 12 juli, för drygt 30 personer här i kaféet. Karin har nyligen skrivit en bok som heter "Växla ner!" och i den ger hon 77 handfasta tips för att minska stressen och öka livskvaliteten. Hur kan man må bättre, spara pengar och få mer tid? Köp boken eller kom hit och läs!

Berättelser under boken
Christina Claesson kom, berättade och klättrade!

Det var runt 40 personer som söndagen 17 augusti lyssnade andäktigt till författaren och berättaren Christina Claesson från Tjörnarp då hon gästade oss här i Trädgårdskaféet. Christina berättade nästan sanna historier, blandat med skrönor. Hon visade också hur man tar sig upp i träd, en syssla hon berikat sitt liv med sedan strax efter stormen Gudrun. Idag är träd en viktig del av de berättarupplevelser hon gärna ger oss.

Christina ínformerade om tryffel i allmänhet och om Tryffelprojektet i Tjörnarp och vi fick även träffa hennes alldeles tvättäkta tryffelhund Robin of The Woods. Kaféet erbjöd en specialmacka där fäbodknäcke från Leksand mötte tryffelsmör från Umbrien och ruccola och tomater från Södra Rörum.

Den gamla lekstugan fick nytt liv
Söndagen 10 augusti var det högtidlig återinvigning av vår lekstuga. Vi hade bett om hjälp av Bella Vretare och Molly Bryder, två aktiva tjejer i fem och ett halvt års-åldern. Vädret var inte det bästa, men invigningen gick bra. Vi hade dessutom besök av pressen och här kan du se vad de skrev om dagen:

http://www.skd.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080810/NYHETER/675792863/1019

Välkommen till vårt café i Södra Rörum mellan Hörby och Höör mitt i Skåne. Kaffe och våffla eller våfflor lördag och söndag
svenska english
puma speed cattory burch flatsray ban sunglasseschristian louboutin on salepuma onlinedesigner sunglasschristian louboutin salechristian louboutin pumpschristian louboutin sandalspuma future cat